søndag den 13. februar 2011

Diktatorhjørnet - Hosni "rig_fYR82" Mubarak

I første installation af Diktatorhjørnet hiver vi fat i den netop afgåede diktator Hosni Mubarak.

For hvem er han? Hvordan kan han li sin bøf? Spiller han Tennis? Vandpolo? Cricket? Det og meget mere vil jeg forsøge at besvare i dette indlæg.

Solskinshistorien starter den 4. Maj 1928 i Egypten, Muhammad Hosni Sayyid Mubarak bliver født. I de spæde år var han selvfølgelig med i alle de seje klubber foreninger osv. Da han kommer lidt hen i ungdommen kommer han ind på "Det Egyptiske Militær Akademi" hvor han udmærker sig og får en Bachelor grad i "Militær videnskab". Hvorefter han forlod akademiet, men Mubarak kunne ikke få nok af militæret, og søgte derfor ind i "Luftvåbens akademiet", hvor han i 1950 bliver pilot officer, for så herefter at få en bachelor grad i "Luftfarts videnskab" Han forlod så akademiet for at flyve en masse flyvemaskiner, men han vender så tilbage i 1953, denne gang som instruktør, han instruerer så den egybtiske elite til 1959, hvor han tager til Sovjet Unionen for yderligere træning i forskellige fly.

Først i 1967 får han sit reelle gennembrud, endnu engang er han tilbage i "Luftvåbens akademiet" denne gang som leder af akademiet. Sølle to år senere bliver han endnu engang forfremmet, denne gang til "Stabschef for det egyptiske luftvåben" fy for titel. Men det bliver vildere endnu, for han bliver herefter "Chef for det egyptiske luftvåben" for derefter at bliver "Viceforsvarsminister" Her lykkedes det Mubarak at rage lidt smømønter til sig, ifølge ABC News 40-70 billioner dollars.

I april 1975 bliver han så udnævnt til Vicepræsident. Og herfra går tingene ellers slag i slag.

Så I oktober 1981, bliver præsiden Sadat snigmyrdet, og hvem ellers end Mubarak kan løfte arven efter Sadat?

I de næste 29 år sidder vores allesammens supermand Hosni Mubarak som præsident, i den periode overlever han seks snigmordsforsøg, bla. en knivstikker på havnen i Said i september 1999.

Helt privat er Hosni gift med Suzanne, og sammen har de to sønner Alaa og Gamal.

Mubarak er nummer 20 på "World's Worst Dictators list.

Seneste nyt er at regeringen i Schweiz har frosset stakkels hr. Hosni Mubaraks kontoer, så nu er det slut med at hæve penge. I hvert fald dem der står i Schweiz.

Men er man modig nok, har vi her på redaktionen tilkæmpet os Mubaraks underskrift, og hvis man alligevel skal en sviptur til Schweiz (måske på ski?) så tag underskriften med, og se om du ikke kan få lidt ekstra mønter med hjem



GOD FORNØJELSE







Ingen kommentarer:

Send en kommentar